Какво точно представляват хубавите климатици

Климатиците са неизменна част от оборудването на много жилища и офис помещения. Преди време новите климатици бяха твърде скъпи, но в момента струват ниски и почти всеки дом разполага с такъв. Който постави климатик в жилището си, веднага забелязва ползата от него и бързо забравя цената, която е платил. Стига само да се стартира бутона на дистанционното и той вече работи, според програмирания режим.

Климатикът е доста сложно устройство, което се управлява без проблем. В конструкцията си климатикът е доста сходен до устройството на хладилника. Главната задача е на фреона, който минава през фази на втечняване и изпряване. По този начин се изпълнява избраната програма и въздухът в стаите получава исканата температура.

След като желаната температура бъде достигната, климатикът поддържа зададените градуси. Новите климатици притежават вградени компоненти за изчистване на преминаващия въздух от акари, прах и различни частици. Освен това, доста модели имат възможност да го озонират и да регулират влагата.

Това е твърде важно за сгради, в които присъстват повече хора. Застоялият въздух ще разпространява болести и ще провокира алергии. Повечето производители на климатици дават много средства за изследвания и нови разработки в тази област. За по-голяма атрактивност на моделите се влагат различни екстри, които в голяма степен улесняват употребата на климатика. Има климатици с sms командване, които ви позволяват да ги включвате с sms код по gsm. Така преди да стигнете до дома си след работа, въздухът вече ще е с зададената от вас температура.

Варианта на компресора разделя климатиците на обикновени и инверторни. Вече повечето производители пускат на пазара само инверторни, а обикновени се намират по-рядко. При купуването на климатик се запознаваме с енегрийният му клас. Най-икономичните климатици са от клас „А” – те спестяват значително разхода на ток. Като пести електроенергия, климатикът възвръща с времето парите, похарчени за покупката му.

Особеностите на помещението, където ще се монтира климатика се преценява при избиране на мощността му. За мащабни помещения и офиси се препоръчват професионални климатици с голяма мощност. За домашна употреба се поставят класически сплит системи с външно и вътрешно тяло. Ако е необходимо да има няколко вътрешни тела, може да се постави мулти сплит система.

Когато се търси уред за отопление, климатикът е предпочитан пред останалите отоплителни уреди. Радиаторите, калориферите и останалите ел.уреди изразходват много повече ток от климатиците. Климатиците ще ни вършат незаменима работа и през лятото, когато топлината ще е нетърпима.

Comments are closed.