Как се произвеждат висококачествени капачки за буркани?

Най-добрия начин да се насладите на любимите си домашно приготвени храни е като ги консервирате. Така вие запазвате вкусовите им качества не променени за дълъг период от време. Все пак през зимните месеци много трудно бихте намерили плодове и зеленчуци като праскови, кайсии, череши и други, а благодарение на консервирането вие можете да си приготвите вкусни компоти, сладка, зарзавати и туршии.

За извършването на този типично български обичай не се изисква кой знае какви умения, просто ще са ви необходими съответните – продукти, буркани, капачки за буркани, рецепта и желание разбира се. Всички от гореспоменатите неща са изключително важни, за да получите качествен продукт накрая. Все пак много от вас ще се съгласят с мен, че най-важните сред тях са капачките за буркани, тъй като ако използвате стари капачки или с повредени качества, то е 100% сигурно, че консервираните от вас продукти няма да могат да се съхраняват за по-дълъг период от няколко дни, защото няма да са стерилизирани. За да бъдете сигурни, че труда ви няма да отиде на боклука е добре да използвате качествени и надеждни капачки за буркани от „Алианс-ДН“ ООД.

„С какво тези капачки за буркани са по-различни от останалите?“ е въпрос, който ще изникне веднага в съзнанието ви. Всеки, който е използвал капачките за буркани на „Алианс-ДН“ ООД знае отговора, а за тези, който все още не са имали тази възможност ще кажем – направете го и няма да съжалявате.

Компанията производител на алуминиевите капачки за буркани „Алианс-ДН“ ООД е фирма с над 10 години стаж в производството на високачествени капачки за буркани. На българския пазар те са познати като най-качествените и широко предпочитани капачки сред потребителите. Високото им качество се дължи на отличната технология и материали, от която те се произвеждат.

Как се произвеждат капачките за буркани?

Първото и най-важно нещо, за да бъде един продукт висококачествен са материалите, от които той ще се произвежда. Производственият процес на капачките за буркани на „Алианс-ДН“ започва от нарязването на специални високачествени алуминиеви листи. Производството е напълно автоматизирано, като специално устройство подава алуминиевите листи към преса за щанцоване. След това капачките преминават през конвейери и пастировачни машини, за да им се постави уплътнителните ленти от пластизол. Процесът може да се каже, че приключва, след като капачките преминат през тунелна пещ, където се изпичат на определена температура. Накрая процеса е напълно завършен, след като всяка произведена капачки премине през определени тестове за качеството й и бъде опакована и готова за разпространение към търговската мрежа.
„Алианс-ДН“ е компания, която произвежда два вида капачки за буркани – с и без винт.

Капачките без винт се наричат „Омния“ и са широко популярни сред хората, който приготвят зимнина в домашни условия. Капачките от този тип се произвеждат и в няколко под вида, който са предназначени за определени региони на страната. Те са пълноцветни литографирани капачки „Роси“, „Лято“, „Раковски“, „Етрополе“, „Ловеч“ и „Пещера“, като само последните два типа са обикновен клас с цвят голд.

Капачките с винт се наричат „Туист-оф“ / Twist-off/ и те за разлика от предишните намират широко приложение в хранително-вкусовото производство, заради отличните си качества. Освен в производството на консервирани храни, те също така намират и все по-голямо приложение и в домакинствата, в които редовно се приготвя зимнина. Те също се произвеждат в няколко цвята – голд, червен, син, зелен и други.

Всички използвани материали и суровини отговарят напълно на Европейските изисквания за контакт с храни. Производственият процес на капачките за буркани на „Алианс-ДН“ премина през строг контрол, като компанията разполага със собствена лаборатория, в която се тестват капачките, а веднъж годишно това се прави и във външна лаборатория.

Не правете компромис при избора на капачки за буркани, за да сте сигурни, че приготвените от вас сладка, туршии и други зимнини ще бъдат с отлични вкусови качества дори и след няколко месеца. Не пропускайте възможността да се насладите на любимите си домашно приготвени и консервирани храни.

Comments are closed.