Какво знаем за часовниците Swatch

Швейцарският гигант Swatch е добре познат на всички ни.  Безспорно привържениците му са огромен брой и продължават да растат. Но на какво всъщност се дължи тази огромна популярност на часовниците Swatch? Отговорът на този въпрос ще откриете в тази статия.
Може би малцина знаят, че през 80-те години на миналия век компанията Swatch е била в доста затруднено положение. То се е изразявало в това, че продажбите били изключително ниски и продължавали да падат. Това се дължало на факта, че цената на един часовник Swatch била доста висока. А същевременно азиатските производители запълнили тази пазарна низша, като започнали да предлагат да потребителите часовници на доста по-достъпни цени. Дори самите швейцарци започнали да предпочитат часовниците на азиатските производители.
Но ръководството на компанията Swatch открило как да реши проблема и веднага се заловила за действие. Решението се криело в това, че предприели коренно различни действия и започнали масово да произвеждат часовници на значително по-ниски цени.
Разбира се, за да бъде постигнато това, трябвало да бъдат направени някои компромиси. Най-големият компромис бил, че каишките на часовниците Swatch от chasovnici.com били променени и основен материал за изработването им станала пластмасата. Това решение с невероятна голяма скорост изстреляло швейцарската компания на едно от челните места сред производителите на часовници. Но не си мислете, че е направен компромис и с качеството на самите механизми. Частите им продължават да се изработват ръчно и продължават да се славят като качествени и точни швейцарски часовници.
Всъщност и до днес всеки един часовник Swatch може да бъде разпознат много лесно, благодарение на интересните си форми и разноцветни каишки. Няма никакво съмнение, че часовниците Swatch са чудесен избор за подарък за всички наши близки за предстоящите празници. Можете да бъдете сигурни, че подаръкът ви ще се хареса на всички.

Comments are closed.