Мъдростта на древните, претворена в съвременна козметика

Природата е неизчерпаем източник на идеи и вдъхновение, както за хората на изкуството, така и за тези, които се занимават с медицина и козметика.

Историята свидетелства, че дамите в стремежа си да си да постигнат красота и неугасваща младост са готови дори на жертви. За щастие днес не ни се налага да правим жертви със себе си в името на красотата, особено ако използваме полезна и качествена био козметика. Онлайн магазинът biofetish е приел за своя мисия отговорността да се грижи за дамите, които му се доверяват и предлага на клиентите си висококачествени продукти на ниски цени.

Мъдростта на древните, претворена в съвременна козметика

Маслото от бразилски орех е красноречив пример за това как един продукт, който е известен предимно с едностранната си употреба, може да се използва и като чудесно козметично средство. Повечето потребители са чували или опитвали ядките на бразилския орех като част то здравословно меню. Ядките всъщност са доста калорични и затова са много предпочитани от вегани и суровоядци. Поради високото си съдържание на селен обаче бразилският орех се превръща в силен антиоксидант и не на последни място хидрататор, ако се използва за кожен крем.

Комбинацията от аминокиселини, витамини и селен пък оказват изключително благоприятно въздействие върху състоянието на скалпа и структурата ба косъма. L-аргинин, който също се съдържа в завидни количества в бразилския орех се използва в случай на косопад и стимулира скалпа и израстването на силна и здрава коса.

Естественото кондициониране на кожата и косата чрез природни био продукти като масла, шампоани, екстракти и кремове позволява постигането на постоянни резултати при справянето с естетически или здравословни проблеми. Мъдростта на древните като чели е най-добре претворена в сентенцията „здрав дух в здраво тяло“. Несъмнено няма как да отречем, че грижата за себе си освен положителни резултати ни носи и голяма доза удовлетворение.
А като добавим и ниските цени от biofetish.com природната козметика се превръща в по-евтина и понякога дори по-качествена алтернатива на скъпите козметични салони. Посетете сайта им и се убедете сами!

Comments are closed.