Камините в дома: по-ниски сметки и повече топлина

Студените месеци са периода, за който българското семейство започва да мисли още от лятото.

Причините са редица, но главното е надеждата за откриването на по-ефективен и икономичен начин на отопление. За щастие такъв съществува и в днешната публикация ще ви разкажем за него надълго и нашироко.

Едва ли има човек, който да не си е мечтал за уютна стая с камина. В тази връзка камините са мечта на редица домакинства, но много от тях все още се въздържат да премислят идеята насериозно. Една от причините е високата цена на горивните камери и съответно монтажа. Или поне такова е масовото разбиране. Така ли е това наистина?

За да разберем, разглеждаме сайта на един от производителите у нас на камини – kamini-eurostandart.com. От фирмата твърдят, че в съвремието е напълно възможно да закупите камина, която да е по джоба ви, като за целта не се налага да спестявате с години завидна сума средства. Това ще ви оставим да проверите сами при посещение на сайта на „Камини Евростандарт“, а ние ще се вгледаме в характеристиките и ползите от избора за отопление с камини у дома.

– Камините осигуряват повече топлина.
Всеки иска, когато навън са минусови температури – вкъщи да е лято. Естествено на много малко семейства им се отдава тази възможност. Обикновено се пести от сметки за ток, отопляват се определен брой стаи, а доста често постоянно – само една. Накратко, характерно е в една от стаите да е най-топло, което обаче рядко се препокрива с разбирането за истинска топлина. С избора на подходящи камини за дома може да преодолеете това неудобство, а ето и как.

Камините в дома: по-ниски сметки и повече топлина

Тук ще се спрем на едно разбиране за отопляването на жилището с камина, което отново е погрешно. Много хора мислят, че избирайки камина за дома – то с нея ще отопляват ефективно едно единствено помещение. Това не е така. Модерните камини с висококачествени български или френски горивни камери от kamini-eurostandart, с въздушна или водна риза, които имат изградени регулируеми системи за отопление – ще поддържат постоянна температура в цялото жилище. Така, запалвайки камината и спазвайки инструкциите за употреба, бихте могли с малко горивни материали да поддържате дома си по-топъл и наистина да позволите на температурите у дома да са сходни с тези през лятото.

– Как избора на правилния тип камини спомага за по-ниски сметки през зимата?
След всичко казано дотук, навярно се досещате, че отоплявайки се с камина, която поддържа постоянна температура за целия ви дом – няма да се налага да се възползвате от други електрически уреди за отопление. Това намалява разходите ви за месеца и ви облекчава откъм сметки дори и в най-студените денонощия.

От друга страна – важно е изборът на камини да става съвместно с фирма професионалист в областта. От „Камини Евростандарт“ произвеждат камини за дома, за ресторанти и хотели по поръчка на клиента, по индивидуален дизайн или по каталог. За да отоплява максимално ефективно и икономично обаче, е много важно всяка камина да бъде съобразена с пространството, където ще се монтира – а за всеки проект то бива индивидуално. Според него се избира не само дизайн, местоположение, но и големина, която да съответства на нуждите ви. В противен случай може да се получи обратен ефект и вместо по-икономично да получите по-скъпо отопление и невъзможност да регулирате топлината в стаята.

Не пропускайте да се запознаете със спецификите при избора на камина, както и вариантите за поставянето такава у дома, която да намали сметките ви и да повиши топлината, с един клик на kamini-eurostandart.com. Те ви очакват.

Comments are closed.